tisdag 4 maj 2010

Rabarbersnaps

6 rabarberstjälkar
1 bit färsk ingefära (stor som en vindruva)
2 sockerbitar
1 liter renat brännvin


Du behöver också en syltburk eller flaska med stor öppning.


Skölj rabarbern och skär bort ev fula fläckar. Skala inte eftersom färgen ofta sitter i skalet!
Skiva rabarbern och skala ingefäran (jag skar centimeterlånga bitar vilka var lite för stora för att få ur färgen ur rabarbern). Lägg i en syltburk eller en flaska med tätslutande lock tillsammans med sockerbitarna. Häll på brännvinet så det täcker.
Låt stå i kylskåp minst två dygn, gärna längre. Sila bort rabarbern (ät inte upp den) och filtrera spriten genom kaffefilter. Tillsätt mer brännvin till önskad smak. Servera kyld.

2 kommentarer:

Cia sa...

Det blev fint med denna bakgrunden. Roligt att du lånar av mig :-)

Många härliga recept du har, lägger din sida i mina favoriter.

Kram Cia

Annanann sa...

Tack Cia, kul att du tycker om sidan och recepten!